Beşiktaş Belediyesi, depreme karşı dirençli ve güvenli yapılar için kentsel dönüşüm sürecini yürüttüğü Akat Mahallesi’ndeki Manolya ve Yakar apartmanlarının temel atma törenini gerçekleştirdi. Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Bundan sonra da Beşiktaş’ı depreme dayanıklı bir ilçe haline getirmek için çalışacağız” dedi.
Beşiktaş’ta depreme karşı daha güvenli bir ilçe hedefi doğrultusunda başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Beşiktaş Belediyesi iştiraki Beşiktaş İmar A.Ş. tarafından dönüşümü başlatılan projelerden Akat Mahallesi’ndeki Manolya ve Yakar apartmanları için temel atma töreni düzenlendi. Törene Başkan Akpolat ve hak sahipleri katıldı.
Törende söz alan Akpolat, şunları kaydetti:
“DİRENÇLİ BİR KENT OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”
“Beşiktaş ilçemiz diğer ilçelere göre daha dirençli, dayanıklı ve zemini daha sağlam olmasına rağmen yapı stoku oldukça yaşlı. 1960 ve 1980 arası yapılmış binalardan oluşuyor. Toplam bina sayısının yüzde 78’i bu durumda. Dolayısıyla zemin ne kadar sağlam olursa olsun binalarımız yorgun. Bir 99 Marmara Depremi’ni yaşadık. Dolayısıyla burada dirençli bir kent oluşturmaya çalışıyoruz. Bu hiç kolay bir iş değil. Beşiktaş ilçesi İstanbul’un diğer ilçeleri gibi değil. Beşiktaş ilçesi bir kararı alırken yetki paylaşıyor. Sadece kendi meclisinden çıkan bir kararla imar planı yenileyemiyor. İlçemizin önemli bir bölümünde imar planları yapmak ve onaylatmak için, kentsel dönüşümü hayata geçirebilmek için önce ilçe belediyemizin, sonra İBB’nin ve ilgili kurulların onayı gerekli. Beşiktaş’ın bugün kronik sorunu haline dönüşmüş imar planları, otopark sorunu günlük sorunlardan kaynaklı diğer sorunlar bu iş birliğinden geçiyor. Bu iş birliğinin de olabilmesi için siyasetin olmaması gerekiyor.
“CHP’Lİ BELEDİYELERİN İMAR PLANLARI REDDEDİLİYOR”
İBB’de meclis çoğunluğuna takılarak özellikle CHP’li belediyelerin imar planları reddediliyor. Bu planlar reddedilince daha çok sosyal tesislerin olduğu daha çok park alanlarının olduğu yerleri yaratamıyoruz. Bütün bunları yapabilmemiz için eski yapıları dönüştürmemiz ve daha kapsamlı imar planını hayata geçirmemiz gerekiyor ve daha doğru bir kentsel dönüşümü hayata geçirmemiz gerekiyor. Bugün beş senedir bizim planlarımızı İBB Meclisi’nde bekletenler bizim bir mahallemize gidip burada neden yüzme havuzu yok diyor ya da burada neden park yok diyor. Birisi de çıkıp bu beş senedir geçmeyen planları konuşmuyor. Bunları engelleyen hangi siyasi parti ve ittifaktır diye sormuyor. Bir de Beşiktaşlıyı verdiği oyla itham ediyorlar. Beşiktaş gibi bir yerde kent rantının çok olduğu bir yerde insanları bir araya getirip uzlaşı sağlamak çok zor. Bizim iştirakımız Beşiktaş İmar A.Ş. bunları yapıyor. Vatandaşlar ve yüklenici firma arasında bir uzlaşı sağlıyor. Yıkımdan ruhsatına kadar da bu süreçleri İmar A.Ş. denetliyor. Dolayısıyla vatandaş en doğru bilgiye ulaşıyor. Her şey şeffaf bir şekilde kamuoyunun önünde paylaşılıyor. Amacımız Beşiktaş’ın sorunları olan yerlerinin tamamında bu yöntemle bu süreçleri yönetmek ve kentimizi dirençli hale getirmek. Burada bir proje var ve bu görseller paylaşılıyor. İtinayla hazırlanmış ve yasaya aykırı hiçbir durumun olmadığı, tamamıyla kamu tarafından denetlenen projeler. Bu proje güzel ve örnek bir proje olacak. Biz bu örneği çeşitlendirerek diğer komşularımızla paylaşacağız. Daha çok insanın güvenini bu sayede elde etmiş olacağız. Bundan sonra da Beşiktaş’ı depreme dayanıklı bir ilçe haline getirmek için çalışacağız.”
GÜNDEM
08 Ocak 2025SPOR
08 Ocak 2025GÜNDEM
08 Ocak 2025SPOR
08 Ocak 2025SPOR
08 Ocak 2025GÜNDEM
08 Ocak 2025GÜNDEM
08 Ocak 2025